Aan de basis van gezondheid.

Chantal Walg = Anders Gezond. Met altijd relevante kennis, een rijk netwerk en veel positieve energie verdraait ze zorg anno nu in allerlei samenwerkingen.

Ze beziet wat er binnen de zorg gebeurt en verandert. Ze doorziet hoe gezondheid nog meer de ruimte kan krijgen. Chantal neemt zorgprofessionals mee in haar bevindingen met als doel de zorg samen te kantelen en de focus steeds weer te leggen op positieve gezondheid. Zodat gezondheidszorg met recht gezóndheidszorg genoemd wordt.

Chantal vroeg ons een van haar nieuwste inzichten vorm en body te geven in een set Koersquotes. ‘Want wat komt er nog voor cure en voor care? Core: de basis die gezond en goed moet zijn. En die basis gaat verder dan alleen een gezond bord eten.’

Brief van de Koning ontwikkelde Koersquotes voor Anders Gezond waarmee Chantal haar doelgroepen op een verrassende manier kan vertellen over haar visie op het belang van een gezonde basis.

'De combinatie van scherpzinnigheid en humor zet aan tot nadenken'

‘Voor mij is de waarde van jullie taalkunst dat mensen worden aangezet tot nadenken en reflectie. Dat ze als het ware een mini-shockje krijgen: wat vertrouwd is, wordt ineens vreemd. De combinatie van jullie scherpzinnigheid met het vleugje humor maakt jullie quotes uniek en waarde(n)vol!

Ik geloof dat we de kracht van taal moeten gebruiken om samen nieuwe verhalen te creëren die bijdragen aan de cultuurverandering in de gezondheidszorg en samenleving.’

– Chantal Walg over de Koersquotes en het werken met Brief van de Koning